Nou hit de Xiula pel Dia Mundial de la Son: Bon Son

Fer cançons educatives per encàrrec ens encanta!

De cop ens vam despertar un matí i l’hospital QuirónSalud de Barcelona ens demanava una cançó per celebrar el Dia Mundial del Son (avui, 16 de març!); un tema adreçat als adolescents i joves que parlés sobre les dificultats per mantenir un cicle saludable de son i vigília, i que contingués pistes sobre la millor manera per aconseguir-ho.

I vam engegar les màquines amb doble ració de xistorra i ‘carbonita’ per tenir una base molt potent de trap i una lletra que arribi als joves a través de la rima i el joc de paraules.

Així va néixer BON SON, el nou hit de Xiula, amb tot el seu ‘autotune’, les guitarres punyents i un vídeo realitzat pel nostre estimat SINGU per acompanyar-ho tot.


Fes-li una ullada abans d’anar a dormir i descobriràs que “en aquest món, has d’estar off per estar on“!!!

Anuncios

Arriben els III Premis Oriol Canals!

Coneixeu el Premi Oriol Canals? Són uns premis que ja van per la III edició i  ens semblen molt importants per a la salut de l’animació infantil al nostre país. Hi ha molt pocs premis i reconeixements que parlin d’animació infantil, d’animació de carrer, de música per a infants, i aquests són un dels pocs que ho fan. Per tant, els Xiula ho volem difondre fort i que se’n parli molt!

Qui era Oriol Canals?

Oriol Canals (19752014) fou un músic i animador infantil barceloní, també conegut com a Oriol Foll en la faceta de cantautor i membre del grup de música Kumbes del Mambo, entre altres conjunts. Nebot valencià del Xesco i del Joan Boix Masramon, s’autodefinia com a «educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació». Malauradament ens va deixar jove, als 39 anys, a Indonèsia. Seguir leyendo

‘Sucre’, estrena del nou hit de Xiula

Per fi ha arribat! Estrenem el tercer single del nou disc de Xiula, que està previst que publiquem al mes de setembre d’enguany. Una cançó i un videoclip enganxosos (com el sucre), comercials (com el sucre), i amb un contingut crític (com els Xiula) que aixecarà polseguera (com el sucre en pols). Si noi/es, anem forts contra el sucre refinat! Que no ens la colin!

I per què? Perquè això blanc que ens posen a tot arreu perquè ens enganxem, perdent el gust real de les coses fa que perdem el nostre paladar. Recuperem-lo ja! Empoderem el nostre paladar!

En aquest hit hem comptat amb la participació  de la increïble veu de la Ju, una de les veus emergents més dolces del país

No us el perdeu! Serà el nou ‘Verdura i Peix‘?

 

Què fem el finde? Mou-te!

Avorrits els caps de setmana? Impossible? A Catalunya han sorgit un munt de propostes per a que infants, pares, mares, avis, tietes, cosins… Perquè passeu els dies lliures de la setmana plens d’activitats, música, oci i cultura… Avui us volem donar uns quants recursos de quines pàgines val la pena mirar alhora de passar-ho bé el temps lliure!
Seguir leyendo

Nou vídeo! Com treballem a les escoles?

Coneixeu l’Escola dels Encants de Barcelona? És molt coneguda per ser una escola no directiva, on realment tenen projectes molt innovadors. Com aquest que us presentem avui: la Comissió “Inclusió i Diversitat” de l’escola ha impulsat aquest projecte per treballar el bullying i fomentar el respecte, el dret estimar i a ser estimat, celebrar la diversitat (familiar, funcional, de gènere, etc) amb una acció artística (de les mans d’ARTransforma) i amb la nostra ajuda.

Aquest vídeo forma part del projecte dut a terme amb la Comunitat de Mitjans, que són 7 ambients (un format evolucionat de les antigues classes) que ajunten de 1er a 3er de primària. Vam fer una sessió amb cada ambient per obtenir la lletra i dues sessions de gravació amb tots els nens i nenes.  Vam treballar el bullying a partir de la nostra cançó “Rispect”, i l’elaboració d’una cançó a partir de les aportacions dels infants i la posterior gravació, també, amb la participació dels infants de la Comunitat de Mitjans de l’Escola.

Si us voleu animar a la vostra escola, a fer quelcom similar, escriviu-nos! info@xiula.cat!